Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Een fout vriendje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Ellen de Wachter

 Aantal blz.

 111

 Illustrator:

 (omslag) ontwerpstudio Johan Bosgra BNO

 ISBN:

 90-269-9746-9

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 13

 Thema’s:

 vriendschap, afhankelijkheid, criminaliteit

 Prijs: €

 11,99

 

 

Jennifer vindt het geklets over jongens, uitgaan en kleren maar niks. Tot Kenneth, een nieuwe jongen, bij haar in de klas komt. Jennifer valt als een blok voor Kenneth. Maar haar ouders denken er anders over. Jennifer doet alles om toch maar bij hem te kunnen zijn en hem in alles tegemoet te komen. Het is bijna te laat als ze inziet dat Kenneth niet is, wie zij wil geloven dat hij is.

Een verhaaltje van dertien in een dozijn. Jennifer is naïef en jong en laat zich door de eerste de beste macho-kerel inpakken. Haar verliefdheid maakt haar blind en de raad van zelfs haar beste vriendin slaat ze in de wind tot het bijna helemaal fout loopt. Dan wordt Kenneth uit de school verwijderd; zijn moeder stuurt hem naar zijn vader aan de andere kant van Nederland: probleem opgelost! Maar meer heeft dit verhaal niet te bieden. Ook geen oplossing voor Kenneth, die duidelijk problemen heeft, maar niet geholpen is met deze oplossing. Hij vindt waarschijnlijk wel een ander goedgelovig meisje dat hij kan strikken.
De aangehaalde onderwerpen gaan over kleren, jongens en uitgaan, dingen die jongeren wel aan het hart liggen, maar er wordt geen meerwaarde gegeven door bepaalde ideeën of meningen in de gesprekken of gebeurtenissen te leggen.
Goed om op een landerige dag even de zinnen te verzetten.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005